IFO-subsidie gaat 1 november open

Op zoek naar een manier om wereldburgerschap en internationalisering bij jullie op school te financieren? Met de IFO-subsidie kun je (een deel van) jullie kosten dekken. Deze subsidie is vanaf 1 november weer aan te vragen voor kalenderjaar 2024.

Over de IFO-subsidie

Het doel van de subsidie Internationalisering Funderend Onderwijs is om scholen te motiveren internationalisering en wereldburgerschap duurzaam te integreren in het schoolbeleid en de schoolpraktijk, met een doordachte visie en aanpak. Er is € 10.000,- aan subsidie beschikbaar per school. Vanwege de toegenomen populariteit de afgelopen jaren verwachten wij dat de subsidie dit jaar snel op zal zijn. We adviseren je daarom om je aanvraag direct op 1 november in te dienen. Wij kunnen je ondersteunen bij het schrijven van de aanvraag. 

  • Meer informatie over de IFO-subsidie vind je hier 
  • De IFO-subsidie aanvragen kan hier.

Subsidie en producten en diensten van Globi 

Voor een groot deel van onze dienstverlening op het gebied van internationalisering en wereldburgerschap kun je de IFO-subsidie inzetten. Veel van onze samenwerkingsscholen zetten de IFO-subsidie bijvoorbeeld in voor het financieren van een Adviestraject Doorlopende Leerlijn Internationalisering en wereldburgerschap, interculturele trainingen of organiseren van een Wereldfestival. Die laatste moet wel expliciet zijn opgenomen in een breder plan of al bestaande doorlopende leerlijn, omdat het bij deze subsidie gaat om het duurzaam integreren van internationalisering in het schoolbeleid met een doordachte visie en aanpak. 

Wil je specifieke informatie over het besteden van de IFO-subsidie voor producten en diensten van Globi? Plan dan online een gesprek met ons in.