Concrete handvatten
waar je echt iets aan hebt

Op zoek naar manieren om internationalisering en wereldburgerschap te verstevigen? Wil je werken met begrippen als cultuur, diversiteit en identiteit en deze toegankelijk maken voor je leerlingen, studenten of team?

Bij Globi vind je de expertise waarmee je internationalisering en wereldburgerschap kunt professionaliseren. Ontdek onze trainingen hieronder of download onze Kieswijzer om te zien welke training bij jullie past.

Voor elke professional
een passende training

Burgerschap, wereldburgerschap en internationalisering in onderwijs kent vele soorten en maten. Ga je voor vakoverstijgende projecten, wil je handvatten voor praktische invulling van je lessen of vraagt de samenstelling van je team en leerlingenpopulatie om meer aandacht voor interculturele communicatie en omgaan met culturele diversiteit? Globi’s expertise is veelzijdig en altijd gericht op een combinatie van theorie en praktijk.

Alle trainingen

Visie op internationalisering

In deze training ga je met collega’s aan de slag met het ontwikkelen of toetsen van jullie visie en aanpak op (wereld)burgerschap en internationalisering. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van Globi’s methode ‘Wereldwijzer’.

Meer over deze training
Vakoverstijgend werken aan (wereld)burgerschap

Zoek de verbinding op tussen verschillende vakken en activiteiten en integreer zo wereldburgerschap in je onderwijs. In deze training werk je met je collega’s een volledig project uit.

Lees meer & inschrijven
Vakinhoudelijk internationaliseren

Staat internationalisering bij jou op school los van de dagelijkse lespraktijk? In deze training vertaal je de internationaliseringsleerdoelen van je school naar concrete toepassingen binnen verschillende vakken.

Meer over deze training
Cultuur in de klas

Culturele diversiteit begint bij besef van eigen identiteit. In deze training maak je kennis met verschillende culturele kaders en ontwikkel je interculturele vaardigheden die je helpen effectiever om te gaan met situaties waarin cultuur een rol speelt.

Lees meer & inschrijven
Cultuur in Dialoog – Schurende gesprekken

Ben je docent op het MBO en is er in jouw klassen sprake van spanning veroorzaakt door culturele verschillen? Heb je behoefte aan handvatten om het gesprek hierover aan te gaan en de dialoog tussen studenten zelfverzekerd te begeleiden?

Training Cultuur in dialoog

Trainingen waarmee je verder komt

Natuurlijk kun je al heel veel zelf. Iemand ‘van buitenaf’ kan je echter vaak net dat zetje extra geven zodat jij weer met nieuwe tips en energie verder kunt met je plan.

Altijd actueel

Bij Globi geloven we dat niet vanzelfsprekende verbindingen leiden tot nieuwe inzichten. Nieuwe inzichten doen wij zelf ook op door op de hoogte te blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen. Je kunt er daarom altijd vanuit gaan dat onze trainingen gedragen worden door een stevige theoretische basis.

Gericht op ontwikkeling

Bij al onze trainingen ligt de nadruk op het ontwikkelen van competenties waar je niet alleen op dat moment, maar ook de rest van je leven wat aan hebt.

Cultuur als dynamisch concept

Wij geloven dat er niet één recept voor gepaste interculturele communicatie is, omdat cultuur een dynamisch concept is. Controle kun je hebben over jezelf, niet over de ander. Daar werken we dan ook aan.

Interactief en persoonlijk

Onze wens tot oprecht contact en verbinding geldt ook binnen de trainingspraktijk. We werken daarom waar mogelijk met kleine groepen, zodat er ruimte is voor persoonlijke reflectie en uitwisseling van ervaringen.

Ervaren trainers met ieder een eigen expertise

Onze trainers hebben allemaal een eigen bewezen expertise en hebben ruime ervaring binnen het onderwijs. Ze snappen hoe het werkt op een school en dus ook waar ze bij jou (niet) mee aan moeten komen.

Gericht op de praktijk

Na een training van Globi weet je wat je te doen staat!

Certificeringen

Globi voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk, toegekend door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Vragen of maatwerk wensen?

Opzetten van een curriculum waarin internationalisering een kernonderdeel is? Dat is uitdagend. Wij helpen organisaties met het uitwerken van een realistisch en uitvoerbaar plan. In kleine stappen werken we naar een duurzame groei.

Plan een afspraak in met Noa voor een intake. Dat kan via een video-gesprek, telefonisch of op locatie.