ga('send', 'pageview');

 

 

Trainingen

Wij vinden dat er verschillende manieren zijn om aan de slag te gaan met interculturele vaardigheden. Je hoeft immers niet altijd ver weg te gaan om contact met andere culturen te maken. En vergeet vooral het culturele bewustzijn van de docenten niet! Wij bieden een aantal werkvormen aan om actief te werken aan de ontwikkeling van interculturele vaardigheden van zowel leerlingen als docenten.

 

Trainingen voor leerlingen en docenten…

De basis voor interculturele competentie is voor ons ‘intercultural self awareness’. Wij denken dat je je eerst bewust moet zijn van je eigen gedragingen en gewoontes, voordat je met een open blik ‘naar buiten’ kunt kijken. Onze workshops en trainingen zijn daarom zo ingericht dat ze gericht sturen op dit culturele zelfbewustzijn. We bieden workshops aan voor leerlingen die op uitwisseling gaan, maar ook als onderdeel van een bredere leerlijn of als vast onderdeel van internationalisering op school. Wilt u meerdere klassen in contact brengen met interculturele communicatie? Dan bieden wij een ‘train de trainer’ programma aan, zodat u onze lesmethodes zelfstandig op school voort kunt zetten.

…of aan de slag met ons interculturele competentiespel?

Samen met een klein clubje collega’s van andere scholen gaat u aan de slag met een aantal concrete opdrachten waarmee u uw internationaliseringsprojecten meer inhoud kunt geven. Daarnaast legt u uw huidige plannen en activiteiten op het gebied van internationalisering eens goed onder de loep en gaat u met ons en met andere deelnemers het gesprek aan over waar het nu eigenlijk om draait bij internationalisering: werkt u vanuit leerdoelen of richt u zich meer op praktische haalbaarheid? Door middel van ons competentiespel komt u tot vernieuwende en inspirerende inzichten.

Meer informatie

Nieuwsgierig naar onze trainingen of enthousiast over ons spel? Neem contact op voor meer informatie