Een superdiverse maatschappij
vraagt om superdiverse vaardigheden

Er gebeurt veel in de wereld om ons heen. Waar je ook bent, overal kom je voor nieuwe situaties te staan en kom je mensen tegen die anders naar de wereld kijken. Hoe ga je daarmee om? Globi begeleidt onderwijsorganisaties bij het ontwikkelen van een leerlijn waarin wereldburgerschapsvaardigheden centraal staan.

Doelgericht werken aan het stimuleren van nieuwsgierigheid en het ontwikkelen van een open blik

Alle adviestrajecten

Leerlijn internationalisering en wereldburgerschap

In dit adviestraject werken we stapsgewijs toe naar een leerlijn internationalisering en wereldburgerschap: van visie en leerdoelen tot aan activiteiten en samenhang. Na dit traject heb je een basis liggen voor een breed gedragen leerlijn internationalisering, of heb je al je bestaande activiteiten samengevoegd tot één samenhangend geheel.

Meer over dit adviestraject
Leerlijn burgerschap

Burgerschap komt terug in verschillende dimensies en is voor ons onlosmakelijk verbonden met wereldburgerschap. Bij een adviestraject burgerschap maken we expliciet wat er op jullie school al impliciet gebeurt: wat doen jullie allemaal al, waar is dit op gestoeld en hoe kunnen we dit samenvoegen tot één sterk geheel?

Meer over dit adviestraject
Maatwerk

Ook voor het ontwikkelen van een lesmethode, het uitwerken van een project of het inspireren van je collega’s over internationalisering en wereldburgerschap kun je bij ons terecht. We leveren graag maatwerk.

Meer weten?

Professionaliseren en zelfstandigheid bevorderen

Dat is wat we beogen met elke organisatie waarmee we samen werken. In onze adviestrajecten kan je dit altijd van Globi verwachten.

Altijd actueel

Bij Globi geloven we dat niet vanzelfsprekende verbindingen leiden tot nieuwe inzichten. Nieuwe inzichten doen wij zelf ook op door op de hoogte te blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen. Je kunt er daarom altijd vanuit gaan dat onze aanpak gedragen worden door een stevige theoretische basis.

Wij luisteren goed

Elke school is anders. Wij komen niet vertellen wat jullie moeten doen, maar luisteren naar jullie ideeën en ervaringen en voegen dit samen tot een lijn die enkel en alleen bij jullie past.

Toegepast op het onderwijs

Onze adviseurs hebben allemaal een eigen bewezen expertise en hebben ruime ervaring binnen het onderwijs. Ze snappen hoe het werkt op een school en dus ook waar ze bij jou (niet) mee aan moeten komen.

Ieder zijn eigen expertise

Tweetalig onderwijs, Unesco, Global Citizen, vmbo, ISK – onze adviseurs hebben niet alleen allemaal een eigen persoonlijkheid, maar ook een eigen expertise. Op basis van de vraag van jouw school matchen we je aan de meest passende expert.

Van beleid naar implementatie

Werken met Globi betekent werken aan een leerlijn die zowel actueel als toekomstbestendig is. Wij werken van beleid tot aan implementatie en besteden specifiek aandacht aan draagvlak en zichtbaarheid.

Methode Wereldwijzer

Van visie naar leerdoelen naar leerlijn: met de Wereldwijzer doorloop je alle stappen die nodig zijn om tot een geheel te komen. Van blik op de wereld tot efficiëntie en organisatie.

Een vraag of specifieke maatwerk wensen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij bieden altijd maatwerk aan. Neem contact met ons op. Plan een afspraak in voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie.