Leren van de wereld,
leren voor het leven

Globi staat voor contact met de wereld met behoud van eigen identiteit. Want alleen authentieke internationalisering met aandacht voor lokale context komt intercultureel contact, internationale samenwerking en culturele diversiteit ten goede.

Waar we voor staan

Nieuwsgierigheid

Wie ben jij, en wie is de ander? De sleutel tot wederzijds begrip ligt in het tonen van echte interesse in de ander. Daarom leren we ook iedereen waarmee we werken graag goed kennen.

Eigenheid

Geen enkele school is precies hetzelfde. Wij leveren altijd maatwerk en zijn gespecialiseerd in werken vanuit de kracht van een eigen persoonlijke of institutionele identiteit.

Verwondering

Wat doe je, als je niet weet wat je moet doen? In al onze diensten zetten wij aan tot ‘momenten van verwondering’, voor ons de basis van alle contact.

Zelfstandigheid & zelfvertrouwen

Of het nu gaat om een doorlopende leerlijn, een training of een lesmethode: onze kennis brengen we zo op je over dat je er zelfstandig en vol vertrouwen mee aan de slag kunt.


Het team van Globi

Rosanne Severs

Directeur

Rosanne gooit je in het diepe en zorgt er tegelijkertijd voor dat je een uitstekende zwemband om hebt. Nadat ze zelf in o.a. Binnen-Mongolië (China) en Italië studeerde, woonde en werkte, wilde ze het avontuur over de grens ook voor anderen mogelijk maken; op een veilige, beschermde manier en met extra verdieping. Uit die wens is, alweer bijna 12 jaar geleden, Globi geboren. Rosanne studeerde af in Taal- en cultuurstudies (BA) en Interculturele Communicatie (MA) aan de Universiteit Utrecht.

Danny Nobel

Hoofd verkoop & relatiebeheer

Internationaliseren zonder je eigenheid te verliezen, dat is Danny’s expertise. De wereld biedt scholen en bedrijven oneindig veel mogelijkheden, en met zijn praktische aanpak zorgt Danny dat er altijd gehandeld wordt vanuit wat het best past bij de eigen identiteit. Voordat Danny 5 jaar in China verbleef, studeerde hij Sociale Geografie aan de Universiteit Utrecht. Hij blijft gefascineerd door steden, treinen en metro’s, maar tegenwoordig is hij steeds vaker in het bos te vinden. Hij is, naast partner bij Globi, namelijk ook gediplomeerd shinrin-yoku-instructeur.

Jonli So

Projectcoördinator Wereldburgerschap

Jonli So studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam (Communicatie) en Universiteit van Amsterdam (Media & Culture) en leerde een halfjaar in Brisbane, Australië. Jonli enthousiasmeert leerlingen graag om contact te zoeken met mensen uit andere culturen. “Ik vind het belangrijk om in de ander zijn of haar schoenen te gaan staan, om te begrijpen dat er verschillen zijn en accepteren dat dat kan.” In zijn werk vindt Jonli twee dingen het belangrijkste: heldere communicatie en kwaliteit. Anderen zeggen over Jonli dat hij een nogal bezige bij is. Én immer optimistisch.

Noa de Zeeuw

Programmacoördinator Internationalisering

Noa wil mensen met elkaar in verbinding brengen, door hen te inspireren en motiveren met een open houding naar verschillende culturen en perspectieven te kijken. “Je kunt van iedereen iets leren. Met daarbij de belangrijkste gedachte: jouw wereldbeeld is niet de waarheid of de beste manier, maar slechts een van vele waarheden en manieren.” Noa heeft een achtergrond in Interculturele Communicatie. Naast haar werk houdt ze van bergwandelingen, lezen en schrijven.

Karien Verhappen

Marketing- en Communicatiemedewerker

Karien speelt graag met taal. Met haar masters in Communicatiewetenschap en Onderwijskunde en ervaring op het gebied van copywriting versterkt ze het team op het communicatieve vlak. Ze is trouwens niet alleen creatief met letters; met haar DTP-vaardigheden vult ze ons team ook aan. En ze tekent graag: Kariens tekenzak gaat steevast mee in de handbagage als ze op reis gaat.

Margriet Dijkstra

Adviseur

Margriet is onze vaste trainer en adviseur op het gebied van wereldburgerschap, internationalisering en intercultureel bewustzijn. Ze gelooft sterk in de waarde van internationale ervaringen. “In het buitenland heeft nog niemand verwachtingen van je en kun je jezelf opnieuw uitvinden”. Zelf gaf ze les in Sri Lanka en deed in Zuid-Afrika onderzoek naar meertaligheid aan de universiteit van Stellenbosch. Tot slot: Margriet wil Harry Potter in minimaal vijf talen lezen. Ze leest nu deel vier in het Spaans.

Omid Aazami

Adviseur

Omid heeft de diepe overtuiging dat iedereen al wereldburger is. “Ik geloof dat wij het allemaal in ons hebben om de wereld een betere plek te maken. Daarvoor is het belangrijk dat we oprecht nieuwsgierig zijn naar elkaar, geduld hebben en ons beseffen dat we allemaal verbonden zijn.” Anderen zeggen over Omid dat hij sociaal is, makkelijk contact legt en toegankelijk is. Omid is graag aan zee: daar ervaart hij een gevoel van van vrijheid en kan deze surfer zo nu en dan een mooie golf pakken. “Het spelen met de elementen brengt mij terug naar de basis.”

Haitske van de Sande

Adviseur

Haitske heeft ruime ervaring in zowel het toerisme als voortgezet onderwijs. In haar rol als adviseur kan ze die combinatie perfect inzetten. “Ik vind het belangrijk dat leerlingen zoveel mogelijk ervaringen, vaardigheden en kennis opdoen, zodat ze straks de wereld zo goed mogelijk kunnen laten draaien.” Anderen zeggen over Haitske dat ze enthousiast, passievol en gedreven is, en over tomeloze energie beschikt. Als ze even niet met de hele wereld bezig is, houdt Haitske ervan om te ontsnappen in een boek of uit een escape room.

Roos Beerkens

Adviseur

Roos wil een bijdrage leveren aan een gelijkwaardige, inclusieve samenleving waar een open perspectief de norm is. “Van belang is in de spiegel te kijken en te durven reflecteren op onbewuste aannames en blinde vlekken, om vanuit daar te luisteren en kijken naar medemensen”, aldus Roos. Roos is te typeren als zorgzaam, verbindend, positief kritisch en een tikkeltje veeleisend. Als ze niet aan het werk is kun je haar vinden in het bos of aan zee. Ze spreekt verschillende talen en daagt zichzelf regelmatig uit nieuwe dingen te proberen.

Yeng Che Chow

Grafisch Vormgever

Yeng vindt het fijn als haar werk betekenisvol is en zit dus bij Globi goed op haar plek. ”Ik vind het belangrijk dat mensen open minded zijn. Binnen andere culturen doen mensen misschien dingen op een andere manier. Dat is interessant, je kan altijd wel wat van elkaar leren!”. Ze houdt van de diversiteit en vrijheid in haar werk. Of het nu gaat om het ontwikkelen van brochures of het maken van infographics: bij Yeng is het allemaal in goede handen. Yeng is immer optimistisch en vaak buiten om steden te verkennen, te fietsen of fotograferen.

Maaike Oberink

Coördinator Professionalisering & Adviseur

Maaike bezoekt scholen om te adviseren over het belang van internationalisering en wereldburgerschap. Ze is naast adviseur voor Globi ook docent Geschiedenis. Maaike vindt het belangrijk om leerlingen bewust maken van de wereld om hen heen. “Door je te verwonderen over wat andere culturen te bieden hebben creëer je een open geest en word je ook bewuster van je eigen leven.” Anderen zeggen over Maaike dat ze, als ze enthousiast is, steeds harder gaat praten en gebaren gaat maken. Hoe dat eruit ziet zie je als ze als adviseur bij jullie op school komt.

Julius Schrijvers

Adviseur

Een groep enthousiaste mensen en een whiteboard; meer heeft Julius niet nodig. Zijn praktijkervaring deed hij bij ons op met het organiseren van uitwisselingen met China. Hij denkt, zowel praktisch als beleidsmatig, mee met mensen die op zoek zijn naar manieren om wereldburgerschapsonderwijs opnieuw vorm te geven. Sinds eind 2021 zet hij deze expertise in door als zelfstandige scholen te begeleiden bij hun internationaliseringsplannen.

Marije Gerritsen

Adviseur

Als adviseur vindt Marije het een mooie uitdaging om een team zelf tot inzichten te laten komen over hoe ze de ontwikkeling van burgerschap bij jongeren kunnen stimuleren. Oog hebben voor de ander is wat Marije drijft als mens én professional. In het weekend is ze steevast gekleed in een sport- of klusoutfit. Aan haar man wordt regelmatig gekscherend gevraagd of hij het wel leuk vindt om met haar op vakantie te gaan: hij ‘moet’ altijd mee om bergen te beklimmen en nieuwe dingen te ontdekken.

Emilie de Block

Projectcoördinator Wereldfestivals

Emilie vindt het een uitdaging om gesprekken te begeleiden die nog te weinig worden gevoerd: gesprekken over cultuur. “Ik ben afgestudeerd in interculturele communicatie en blij dat ik bij kan dragen aan een missie die ik belangrijk vind. We horen in het nieuws vaak negatieve verhalen over migratie of over ‘de ander’. Globi draagt bij aan het leren begrijpen van jezelf en ‘die ander’. Hoewel buitenmens Emilie nog onder de dertig is, wordt ze onder familie en vrienden ‘de oma’ genoemd: ze houdt van koffie, kiekjes en geklets.

Eliza Blommestijn

Adviseur

Samen de mogelijkheden van wereldburgerschap en internationalisering ontdekken: dat zet Eliza centraal in haar werk. Haar formule voor het leren kennen van andere culturen? Een open houding + een goede zin. ‘Het zit hem in kleine momenten’, aldus Eliza. ‘Die momenten die je later met een glimlach terug doen denken aan een ervaring of persoon.’ Eliza is enthousiast, een harde werker en staat voor je klaar. Je kunt deze Cariño herkennen aan haar grote talenknobbel, onstuitbare wanderlust en de young adult boeken onder haar arm.

Dieuwertje Kuppens

Adviseur

Dieuwertje vindt het belangrijk om van betekenis te zijn voor anderen en voor de wereld. Dat doet ze als docent Geschiedenis en door voor Globi op pad te gaan. Als adviseur inspireert ze collega’s op het gebied van internationalisering en wereldburgerschap en draagt bij aan de onderwijsontwikkeling. Mensen uit andere culturen ontmoeten en spreken is dé manier om de wereld te ontdekken, aldus Dieuwertje. Daar kan geen boek of televisieprogramma tegenop!

Minke Rozeman

Adviseur

Minke heeft in 9 jaar reizen, werken en studeren over de wereld zelf ondervonden wat het opdoen van interculturele contacten voor bijdrage levert aan persoonlijke ontwikkeling. Met haar kennis en ervaring enthousiasmeert ze anderen om zich open te stellen voor andere culturen. Minke vindt het belangrijk dat mensen zichzelf zijn en bewegen vanuit intrinsieke motivatie. Loop je door het bos en kom je iemand tegen die met veel bewondering een Grutto of tor bestudeert? Het zou Minke kunnen zijn!

Tes Verweij

Grafisch vormgever

Ontvang je een strak opgemaakt rapport of mooie afbeelding? Dat kan zomaar het werk zijn van Tes. Tes ondersteunt Globi als grafisch vormgever. Ze vindt het fascinerend hoe mensen uit verschillende culturen toch met elkaar kunnen communiceren. Open staan voor andere culturen en andermans normen en waarden respecteren zijn belangrijk als je mensen echt wilt leren kennen, zo luidt haar overtuiging. Tes is enthousiast, gedreven en een doorzetter. Als ze niet achter haar bureau zit, is ze op de tennisbaan, verdwenen in een boek, druk met haar cursus Spaans of op reis.

Luca Merlijn

Dagcoördinator Wereldfestivals

Luca laat jongeren graag kennismaken met voor hen nog onbekende mensen en culturen en stimuleert ze met een open blik naar anderen te kijken. Luca vindt multiperspectiviteit belangrijk: “In mijn opzicht kun je niets vanuit één perspectief bekijken. En dat er niet één ‘waarheid’ bestaat, levert interessante, schurende gesprekken op.” Bij vrienden en familie staat Luca bekend als ‘de reiziger’. Ze is dol op frisse indrukken opdoen en nieuwe mensen leren kennen. Ziet ze een mogelijkheid om een plek te gaan ontdekken, dan is haar backpack vliegensvlug gepakt.

Joanne Rink

Dagcoördinator Wereldfestivals

Joanne laat leerlingen en studenten met veel enthousiasme kennismaken met verschillende culturen. “Het is belangrijk te weten waar je staat in de wereld en hoe jouw gedrag de wereld beïnvloedt”, aldus Joanne. Ze staat samen met leerlingen en studenten stil bij de overeenkomsten tussen ogenschijnlijk heel verschillende mensen. Joanne is zorgzaam, voelt zich verantwoordelijk bij te dragen aan een betere wereld en komt met creatieve ideeën. Met 1001 hobby’s, waaronder sporten en tuinieren, raak je met Joanne nooit uitgepraat over ‘leuke dingen doen’.

Naomi Montesinos

Dagcoördinator Wereldfestivals

Naomi zorgt ervoor dat leerlingen alle ruimte voelen om culturele ervaringen met elkaar uit te wisselen. Én laat hen kennismaken met culturen en tradities die ze nog niet kennen. “Ik wil leerlingen kritisch laten nadenken over hun eigen gedrag en gedachten. Ook begeleid ik graag discussies rondom cultuur, conflicten en verschillen: discussies die een beroep doen op kwetsbaarheid en zelfreflectie.” Naomi is een verbinder: ze wil dat mensen elkaar leren kennen en ontdekken wat ze gemeen hebben, hoe ze van elkaar verschillen en hoe die verschillen kunnen inspireren.


Stichting Intercultureel Contact in Onderwijs

Globi is ook de drijvende kracht achter Stichting ICO. Stichting Intercultureel Contact in Onderwijs brengt jongeren wereldwijd met elkaar in contact door digitale uitwisselingen te faciliteren voor scholen.

Onze wereld ‘herbergt’ bijna 8 miljard inwoners. Mensen die opgroeien in verschillende omstandigheden en een eigen set aan waarden, normen en tradities meekrijgen. Met dank aan de digitalisering kunnen we enkele seconden duizenden kilometers overbruggen en die mensen met elkaar in contact brengen. Wij geloven dat dit interculturele contact van onschatbare waarde is: voor jezelf, de ander én voor meer wereldwijd begrip van elkaar.

Werken bij Globi?

Globi’s team bestaat uit gedreven mensen met ieder een eigen talent en expertise. We zijn een informele organisatie met een professionele kijk op samenwerken: zowel met elkaar als collega’s, als met onze klanten en partners.

Bekijk hier binnenkort onze vacatures