Interculturele vaardigheden in de praktijk:
het Globitrotterspel

Werk op een leuke en laagdrempelige manier met leerlingen of studenten aan het versterken van interculturele competenties en interculturele sensitiviteit. Spelers reizen de wereld rond, lossen interculturele dilemma’s op en denken na over vragen rondom cultuur en interculturele communicatie. Pas je je aan, of ga je in de weerstand? Met Globitrotter creër je een internationale ervaring, gewoon vanuit de klas.

Vergroot je cultureel zelfbewustzijn en creëer een global mindset

Met Globi-Trotter werk je aan interculturele competenties zoals het vergroten van cultureel zelfbewustzijn, nieuwsgierigheid, wisselen van perspectief en openheid.

Zet het in op jouw manier

Gebruik het in de les, voor burgerschap, wereldburgerschap, in het kader van internationalisation at home of in voorbereiding op een activiteit in het buitenland.

Voor vo, mbo & ho

Globi-Trotter is geschikt voor leerlingen uit alle leerjaren van het voortgezet onderwijs en een praktische introductie op interculturele vaardigheden voor mbo- en ho-studenten.

E-learning: Werken met Globi-Trotter

Wil je de leeropbrengst van Globi-Trotter versterken, dan raden we je aan de e-learning ‘Werken met Globi-Trotter’ te volgen.

Hierin bespreken we de achtergrond en het doel van het spel, gaan we kort in op de speluitleg en bieden we een uitgebreide lessenbox aan met ideeën over hoe je Globi-Trotter breder kunt inzetten in je les. Na het volgen van deze e-learning weet je hoe je de interculturele achtergrond van Globi-Trotter kunt gebruiken in het reflecteren met leerlingen, heb je ideeën opgedaan om het spel te integreren in je lessen en ben je bewust bekwaam in het kiezen van reactiestrategieën op interculturele dilemma’s.

Bestel de e-learning ‘Werken met Globi-Trotter’

De Engelse editie

Globi-Trotter is er ook in een Engelse versie. Wil je het spel bijvoorbeeld gebruiken als programma-onderdeel van een internationale uitwisseling? Of wil je het werken aan interculturele vaardigheden combineren met de Engelse taalvaardigheid? Dan is deze versie een uitkomst. Enjoy the game!

Bestel de Engelse versie

Globi-Trotter spel bestellen

Je kunt het Globi-Trotter spel direct hier op de website bestellen. We sturen je direct een factuur en versturen het spel naar het opgegeven adres.

Geschikt voor

VO, MBO, HO

Kosten

€ 455 per set van 5 spellen

Spelduur

Binnen één lesuur speel je het spel uit. Met reflectievragen en extra opdrachten kun je de spelduur uitbreiden

Aantal deelnemers

Maximaal 5 deelnemers per spel

“Globi-Trotter is heel praktisch. Je kunt wel theorieles geven, maar dan blijft het zo’n ver van je bed show. In het spel gaan leerlingen echt denken ‘wat zou ik doen in deze situatie’? Leerlingen zetten stappen als het gaat om stereotypen en vooroordelen.”

Coördinator Internationalisering, CSW van de Perre

Interculturele vaardigheden bezitten is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren; iets wat wij onze studenten graag meer en meer willen meegeven bij vakken als Burgerschap en Internationalisering. Het Globitrotterspel is een mooi middel is om een daar een stap verder in te komen.

Dianne Stam-Zielman

Beleidsmedewerker Onderwijs & Ontwikkeling en Docent Burgerschap, MBO Amersfoort

Vragen of maatwerk wensen?

Neem contact met ons op. Plan een afspraak in met Noa voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie.

Andere projecten

Interessante kennisartikelen

Hoe je meer uit Globi-Trotter haalt met een train-de-trainer

Globi-Trotter is een bordspel dat je eenvoudig in kunt zetten in de klas om interculturele vaardigheden te stimuleren. Maar wil je de potentie van het…

Een lesmethode die je als docent veel werk uit handen neemt

Haitske van de Sande is docent Engels en EIO-coördinator (tto) in de onderbouw van de Christelijke scholengemeenschap Walcheren. Ze maakt nu al een aantal jaren gebruik…

7 redenen waarom Globi-Trotter niet kan ontbreken in je aanpak op wereldburgerschap

Ken jij Globi-Trotter al? Het educatieve bordspel waarmee leerlingen werken aan hun interculturele vaardigheden? In dit blog noemen we zeven redenen waarom dit spel, en…

Vakspecifieke toepassingen van het Globi-Trotterspel voor interculturele vaardigheden

Vaak spelen klassen Globi-Trotter ter voorbereiding op een uitwisseling of in een internationaliseringsweek. Maar wist je dat Globi-Trotter ook heel geschikt is om in vakspecifieke…

Bekijk alle artikelen