Wereldburgerschap
Wereldfestival

Globi’s Wereldfestival is een volledig dagprogramma gericht op intercultureel bewustzijn en interculturele vaardigheden. Het programma heeft de ontspannen sfeer van een festival en geeft tegelijkertijd een flinke stimulans aan het wereldburgerschap van leerlingen en studenten. Het Wereldfestival is geschikt voor VO en MBO en is er drie verschillende varianten.

Een global mindset, gewoon vanuit de klas

Van perspectief wisselen, begrip opbrengen voor ‘de ander’ en je oordeel uitstellen zijn vaardigheden die we elke dag nodig hebben, maar in de reguliere lessen niet centraal staan. Wel tijdens het Wereldfestival! Dan draait alles om het kennismaken met andere culturen, ontdekken van je eigen culturele kader, het bespreken van ontwikkelingen en het opdoen van geografische kennis. Kortom: een themadag die het wereldburgerschap van leerlingen en studenten een flinke boost geeft.

Altijd een passend programma

Het Wereldfestival is een programma voor het VO (praktijkonderwijs t/m VWO) en MBO. Om een Wereldfestival goed te laten aansluiten op de doelgroep werken we met leerdoelen op drie niveaus: basiskennis, bewustwording en toepassing. Samen met de school bepalen we de juiste balans tussen deze drie en maken we een keuze uit het brede aanbod aan interactieve activiteiten en kennislessen.

Verschillende varianten

Cultuur & Begrip

In het Wereldfestival Cultuur & Begrip draait het om het openstaan voor nieuwe culturele perspectieven, het ontdekken van overeenkomsten tussen (ogenschijnlijk) verschillende mensen, het opbrengen van begrip voor ‘de ander’ en de ontdekking dat ‘de normale mens’ niet bestaat.

Cultuur & Taal

Wat is taal eigenlijk ? Welke soorten zijn er en hoe ontstaan ze? Wat betekent taal voor onze identiteit en wat is meertaligheid? In dit wereldfestival maken leerlingen en studenten op verschillende manieren kennis met taal en cultuur en de betekenis ervan voor de mens.

Cultuur & Europa

We leven in Europa, maar hoe goed kennen we het eigenlijk? Deze variant van het wereldfestival richt zich op Europees Burgerschap en focust op de geschiedenis van Europa, de diversiteit op ons continent, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en de Sustainable Development Goals.

Wereldfestival

Wil je binnen een mum van tijd een betekenisvolle dag organiseren in het kader van wereldburgerschap zonder er veel tijd in te steken? Dan is het wereldfestival een uitkomst.

Geschikt voor

VO en MBO

Investering

De prijs voor een Wereldfestival is afhankelijk van het aantal klassen dat deelneemt en ligt tussen de € 900,- en € 1.600,- per klas. Bekijk voor de precieze prijzen de brochure.

Het Wereldfestival is te financieren met de IFO-subsidie

Locatie & duur

Op school of op locatie.
Een hele dag of meerderde dagen

Aantal deelnemers

Wij gaan uit van klassen van maximaal 25 leerlingen

Brochure PDF aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Zowel onze leerlingen als docenten waren na afloop van het Wereldfestival positief over het gevarieerde aanbod in het programma. Over de samenwerking met Globi zijn we erg positief. Tijdens het festival werd er snel gehandeld bij het zoeken naar oplossingen op het moment dat dat nodig was.”

Ben Groenen

Coördinator Internationalisering

“Ik was erg blij met de fantastische manier waarop Globi binnen korte tijd een programma had opgetuigd dat helemaal bij ons paste.”

Onno de Weerd

Teamleider Wolfert Tweetalig

Sophie en haar team van Globi hebben ontzettend mooi werk geleverd. Onze leerlingen hebben een fantastisch tweedaags Wereldfestival gehad met veel afwisselende en activerende activiteiten. De gastlessen werkten erg verbindend voor de leerlingen en ook de online-uitwisseling was een spannend maar groot succes.

Visser ‘ Hooft, Leiden

Een wereldfestival op maat?

Specifieke wensen, behoeften of onderwerpen die je aandacht wilt geven tijdens het wereldfestival? Plan een afspraak in met Noa voor een vrijblijvend gesprek. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie.

Andere projecten

Interessante kennisartikelen

Globi’s checklist voor wereldburgers

We praten volop over wereldburgerschap. En het begrip hebben we laatst in deze blog beschreven. Maar wanneer ben je nu een wereldburger? Dat is natuurlijk…

Wolfert Tweetalig vertelt: “De kracht van het Wereldfestival? De interactiviteit.”

In oktober 2021 organiseerden we voor 16 klassen van Wolfert Tweetalig in Rotterdam een wereldfestival. Waar lag de behoefte van de school? En wat waren…

Wereldburgerschap: wat betekent dat nu eigenlijk?

Om leerlingen bewust te laten worden van hun eigen plek in de wereld zijn veel docenten bezig wereldburgerschap vorm te geven. Maar wat betekent dit…

IFO-subsidie voor internationalisering: dit kun je ermee doen

Heb je al gehoord van de IFO-subsidie? Dit is een onderwijssubsidie die wordt uitgegeven ter bevordering van internationalisering. IFO staat voor Internationalisering Funderend Onderwijs. In…

Bekijk alle artikelen