Wereldwijzer

Visie op internationalisering

De Wereldwijzer

Bepaal jullie visie op internationalisering

De Wereldwijzer is een instrument waarmee coördinatoren, rectoren en docenten in samenwerking een visie op internationalisering vormen of een al bestaande visie toetsen en aanpassen. Door de onderdelen van de wereldwijzer te onderzoeken breng je een duidelijke lijn aan in het beleid en de aanpak op internationalisering en koppel je deze direct aan elkaar.

Ontwikkel een heldere kijk op internationalisering

Ontwikkelen en toetsen

Met de Wereldwijzer werk je gezamenlijk aan het ontwikkelen en toetsen van jullie visie op, en aanpak van internationalisering.

Creëer een plan met draagvlak

Gebruik de Wereldwijzer voor het vormen van beleid en een integrale, gefundeerde en gedragen aanpak op het thema internationalisering.

Concreet resultaat

Het resultaat is een duidelijke visie op internationalisering die bestaande activiteiten met elkaar in lijn brengt en de basis vormt voor nieuwe activiteiten.

Voor vo, mbo en ho

De Wereldwijzer kan gebruikt worden door coördinatoren, rectoren en docenten van het voortgezet onderwijs, mbo en ho.

De Wereldwijzer was voor ons een handige tool om de internationaliseringsleerlijn op orde te krijgen. Het hielp ons de goede aspecten van het curriculum een framework te geven en waar nodig te verbeteren. We hebben nu een programma liggen dat bij onze school en ons onderwijs past.

Daphne Oosterbaan
Berlage Lyceum, Amsterdam

Meer weten over de Wereldwijzer?

Ontvang gratis de Wereldwijzer

Vraag de Wereldwijzer aan