ChinaInterculturele vaardighedenInternationaliseringWereldstage

Wereldstage Beijing: “Wat mij vandaag verbaasde…”

By 2019-10-24 No Comments
Wereldstage Beijing

Deze week lopen achttien leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede een week lang stage bij een internationale organisatie in Beijing, China. Elke dag stellen we de leerlingen een vraag die hen op hun ervaringen tijdens de wereldstage Beijing laat reflecteren en ons een indruk geeft van hoe hun dag is gelopen. Gisteren vroegen we hen wat ze die dag het meest verrast of verbaasd heeft. En dat levert dan weer verrassende en uiteenlopende antwoorden op!

 

Sophie, Idaly, Emily en Jeldau lopen stage bij 5 Star Plus Retail Design

“Wij mochten vandaag meewerken aan een project waar ze mee bezig waren en dat dezelfde avond af moest zijn. Ze moesten een brochure maken voor de British Chamber en hadden inspiratie nodig om het wat kleurrijker en creatiever te maken. Om inspiratie op te doen vroegen ze ons om ideeen. Morgen zullen ze ons het uiteindelijke resultaat laten zien. Ook moesten we ‘de winkel van de toekomst’ ontwerpen. Wij waren erg verbaasd over hoe enthousiast de stagebegeleider was over onze ontwerpen en ideeen!”

Nynke en Yara lopen stage bij BFSU (Beijing Foreign Studies University):

“Wij hadden een dagje vrij om naar het zomerpaleis te gaan. Wat we verrassend en mooi vonden was hoeveel details er op de gebouwen en muren zaten.”

Eefje en Bente lopen stage bij de Hutong School

“Een lerares Chinees bij de Hutong School vertelde ons dat Chinezen bijna nooit koude dingen drinken. Dat is slecht voor je lichaam, je krijgt dan later sneller last van pijn in gewrichten. Volgens hen komt dat dus niet door ouderdom, en dat vonden wij heel apart.”

De antwoorden laten goed zien dat leerlingen zich tijdens een wereldstage Beijing op verschillende gebieden ontwikkelen: ze doen werkervaring op, beleven interculturele ontmoetingen en contactmomenten, oefenen met interculturele vaardigheden, doen kennis op van de oude en moderne Chinese cultuur en maken stappen in hun persoonlijke ontwikkeling en ambities. Wanneer leerlingen de nieuwe ervaringen met nieuwsgierigheid benaderen en zich verwonderen en durven laten verrassen, kunnen ze ervaringen beleven die hen de rest van hun leven zullen bijblijven.

Wil je leerlingen van jullie school ook de mogelijkheid geven tijdens een wereldstage Beijing te werken aan beroepsmatige vaardigheden, internationale ambitie en interculturele vaardigheden? Onze volgende Wereldstage naar Beijing is in april 2020. Opgeven kan tot 6 december 2019.