Interculturele methoden en materialen

Samen de grens over

We ontwikkelen methoden en materialen om de impact van internationalisering en wereldburgerschap in het onderwijs te vergroten. 

Interculturele methoden en materialen

Onze methoden en materialen maken de complexiteit en diversiteit van de wereld praktisch en toegankelijk. Ze zijn ontworpen voor leerlingen, studenten en onderwijsprofessionals, werken activerend en nodigen uit om snel de diepte in te gaan.

Je kunt ze onder andere inzetten voor het vormen van een visie en het creëren van een leerlijn internationalisering, maar ook om interculturele vaardigheden te versterken ter voorbereiding op een uitwisseling of wereldstage. 

Globi-Trotter

Wie lost interculturele dilemma’s het beste op, maakt de meeste sociale contacten en voltooit als eerste de reismissie?

Globi-Trotter is een bordspel waarmee je met leerlingen of studenten in de les werkt aan het versterken van interculturele competenties en wereldburgerschap. 

Navigator Internationalisering

Hoe ontwerp je een interculturele leerervaring?

Navigator Internationalisering is een werkmethode waarmee je op een laagdrempelige manier een interculturele ervaring ontwerpt. 

Lees meer

Wereldwijzer

Bepaal jullie visie op internationalisering

De Wereldwijzer is een instrument waarmee coördinatoren, rectoren en docenten in samenwerking een visie op internationalisering vormen of een al bestaande visie toetsen en aanpassen. 

Lees meer