Kies je ingrediënten

Vorm je eigen wereldburger

Iedereen een wereldburger

Hoe zorg je ervoor dat iedere leerling of student zich kan ontwikkelen tot wereldburger? Wat heb je nodig voor een gebalanceerde aanpak op internationalisering?

Neem een kijkje in onze wereldkeuken, je vindt er ingrediënten die je helpen wereldburgerschap vorm te geven.

Het wereldwiel was voor ons een handige tool om de internationaliseringsleerlijn op orde te krijgen. We hebben nu een programma liggen dat bij onze school en ons onderwijs past.

Daphne Oosterbaan
Berlage Lyceum, Amsterdam

Je visie ontwikkelen of aanscherpen?

Met het Wereldwiel pak je dit pragmatisch aan en kom je tot een resultaat dat breed gedragen wordt.

Vraag gratis het Wereldwiel aan

Er is geen standaard recept
Wel zijn er ingrediënten

Er is niet één aanpak voor het vormgeven van wereldburgerschap. Je kunt het precies zo inrichten als het bij jullie onderwijsinstelling, leerlingen en studenten past. Maar dat maakt het ook moeilijk, want waar begin je?

Neem hieronder een kijkje in de keuken van Globi: je vindt er ingrediënten die je in kunt zetten voor jullie aanpak. Van het ontwikkelen van een visie en het organiseren van uitwisselingen tot interculturele trainingen en het bordspel Globi-Trotter.

De ingrediënten in onze wereldkeuken

Lesmaterialen

Op zoek naar concrete materialen? Een model waarmee je op een effectieve manier je visie ontwikkelt? Een werkmethode waarmee je zelf een kwalitatieve uitwisseling ontwerpt? Een aantrekkelijk spel waarmee leerlingen en studenten in de klas aan interculturele vaardigheden werken?

Lesmaterialen

Uitwisselingen

Een uitwisseling werkt als een snelkookpan voor interculturele vaardigheden. Wil jij je leerlingen of studenten, in het kader van wereldburgerschap, een unieke uitwisseling naar India of China aanbieden? Wij helpen je een langdurig en inhoudelijk partnerschap op te bouwen en een diepgaande ervaring te organiseren.

Uitwisselingen

Visievorming

Je visie op internationalisering is de fundering voor je aanpak. Heb je een zetje nodig voor het ontwikkelen of aanscherpen van je visie? Kun je een instrument gebruiken om te kijken of wat jullie doen goed op die visie aansluit? Maak gratis gebruik van het Wereldwiel en vraag ons naar de mogelijkheden voor ondersteuning.

Wereldwiel

Online projecten

Samenwerken met leerlingen en studenten uit andere culturen kan ook online. Zo werken ze aan interculturele vaardigheden én leren over de (digitale) gebruiken binnen de andere cultuur. Via het platform Eumind, beheerd door Globi, kunnen leerlingen digitaal aan de slag met leeftijdsgenoten uit India.

Eumind

Wereldstages

Een kijkje nemen in de keuken van Chinese of Indiase organisaties? Proeven van het werkende leven, maar dan in Bangalore of Beijing? Tijdens een wereldstage in China of India doen leerlingen en studenten wereldse werkervaring en waardevolle kennis over zichzelf op.

Wereldstages

Interculturele trainingen

Internationalisering gaat niet alleen over activiteiten organiseren, maar ook over je eigen houding en je culturele bewustzijn als onderwijsprofessional. Wil je hiermee, als individu of als team, mee aan de slag? Vraag ons naar de mogelijkheden voor coaching en training (altijd op maat).

Vraag naar de mogelijkheden
Smaakt dit naar meer?

Onze ondersteuning beperkt zich niet tot deze zes ingrediënten.

Vraag een proefgesprek aan