Visie

Leren van de wereld,
leren voor het leven

Wij zijn ervan overtuigd dat het opdoen van interculturele ervaringen binnen een internationale, educatieve context een waardevolle basis legt voor de toekomst.

De mondialiserende wereld en onbegrensde mogelijkheden

De wereld wordt iedere dag een stukje kleiner door globalisering. We raken meer met elkaar verweven door de films die we kijken, het eten dat we eten, de muziek die we luisteren, de kleding die we dragen, maar ook door onze reizen, studies, stages en werk in het buitenland. 

Die vervagende grenzen maken het steeds belangrijker om te begrijpen wie je bent in relatie tot anderen. 

De wereldburger en interculturele competenties

In het contact met mensen uit andere culturen merk je dat culturele normen en waarden kunnen verschillen. Een standaard recept om hier goed mee om te gaan bestaat niet: wij geloven dat het gaat om persoonlijk contact. Belangrijk is dat je weet wie jij bent in relatie tot anderen, wereldwijd. En dat je weet wat je kan en wíl doen in situaties die je onbekend zijn.

Interculturele vaardigheden, zoals openheid en het kunnen wisselen van perspectief, zijn belangrijk. Met de juiste competenties op zak wordt intercultureel contact, in het buiten- én binnenland, effectiever en betekenisvoller.

De onderwijsinstelling en impactvolle internationalisering

Internationalisering staat bij veel onderwijsinstellingen op de kaart. Daardoor hebben steeds meer leerlingen en studenten de mogelijkheid om te leren met en van andere culturen. Maar internationalisering is geen toverwoord; een internationale ervaring is niet per se een intercultureel leermoment.

Met onze expertise op het gebied van intercultureel leren, ondersteunen wij het vo, mbo en ho bij het ontwikkelen en uitvoeren van impactvolle internationaliseringsactiviteiten: in de klas of daarbuiten; binnen de grenzen van Nederland of eroverheen.

Met programma’s, projecten, materialen en methoden helpen we het onderwijs ervoor te zorgen dat iedere leerling of student zich wereldburger voelt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van intercultureel leren?

Neem contact met ons op!