Vacature:

Programma Coördinator Wereldfestival

Onderwijs, wereldburgerschap en evenementorganisatie. Word jij enthousiast van deze drie woorden? Dan past deze vacature bij jou! Wij zijn op zoek naar een programmacoördinator wereldburgerschap, een afwisselende functie waarbij je leerlingenevenementen op het gebied van wereldburgerschap en interculturele vaardigheden binnen het VO en MBO organiseert, coördineert en begeleidt (24 tot 32 uur per week). Als programmacoördinator zorg jij ervoor dat Globi’s leerlingenactiviteiten vlekkeloos verlopen. Jij stemt met de school de precieze inhoud af en zorgt ervoor dat de evenementen thematisch en didactisch sterk in elkaar zitten. Daarnaast regel je de praktische organisatie. Je zorgt dat de school goed voorbereid is op het evenement, plant gastdocenten in, maakt draaiboeken en verzorgt briefings. Daarnaast ben je zelf met enige regelmaat op een evenement aanwezig om de boel ter plekke te coördineren en af en toe zelf een gastles te geven. 

Wat we zoeken

 • Je bent overtuigd van het belang van internationalisering in het onderwijs
 • Jij houdt met gemak alle ballen in de lucht en overziet en coördineert meerdere projecten tegelijkertijd 
 • Je hebt oog voor detail en werkt secuur programma’s, verslagen en handboeken uit
 • Flexibel is jouw tweede naam en je past programma’s en gastlessen in een handomdraai aan aan de wensen van de school 
 • Je vindt het leuk om zowel op de achtergrond als op scholen zelf aan de slag te gaan. Je organiseert projecten vanuit kantoor en helpt soms ook bij de uitvoer van deze evenementen op scholen
 • Je kan vol enthousiasme vertellen over het belang van wereldburgerschap in het onderwijs en gaat graag gesprekken aan met scholen
 • Je bent resultaatgericht en werkt graag met concrete doelen
 • Zowel in het Nederlands als in het Engels ben je communicatief sterk
 • Je hebt bij voorkeur een rijbewijs en vindt het niet erg om door hele land te reizen

Wat je gaat doen

Als programmacoördinator zorg jij ervoor dat Globi’s leerlingenactiviteiten vlekkeloos verlopen. Jij stemt met de school de precieze inhoud af en zorgt ervoor dat de evenementen thematisch en didactisch sterk in elkaar zitten. Daarnaast regel je de praktische organisatie. Je zorgt dat de school goed voorbereid is op het evenement, plant gastdocenten in, maakt draaiboeken en verzorgt briefings. Daarnaast ben je zelf met enige regelmaat op een evenement aanwezig om de boel ter plekke te coördineren en af en toe zelf een gastles te geven. 

Wat we bieden

 • Een uitdagende en afwisselende functie (24-32 uur) waarin je werkt met de belangrijke concepten ‘wereldburgerschap’ en ‘interculturele communicatie’ 
 • Een marktconform salaris 
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken en je uren, in overleg, flexibel in te zetten
 • Een informele, transparante werksfeer en een enthousiast en gedreven team 
 • Elke dag een gezellige, gezamenlijke lunch en regelmatig een teamuitje
 • Een heerlijke werkplek aan de Maliebaan in Utrecht: hier een ommetje maken is bepaald geen straf.

Over ons 

Globi is een expertisecentrum voor internationalisering, wereldburgerschap en interculturele communicatie in onderwijs. Wij bieden training en advies voor zowel beleid als implementatie op het gebied van deze thema’s. Daarnaast focussen wij ons op activiteiten die interculturele vaardigheden en wereldburgerschap stimuleren. Dit doen we voor leerlingen en studenten van het PO tot en met het WO.

Globi staat voor contact met de wereld met behoud van eigen identiteit. Wij geloven dat alleen authentieke internationalisering, met aandacht voor de lokale context, intercultureel contact, interculturele samenwerking en culturele diversiteit ten goede komt. Ons doel is mensen en organisaties te begeleiden om vanuit zelfvertrouwen, openheid en nieuwsgierigheid interculturele verbindingen en samenwerkingen aan te gaan.

Is dit iets voor jou?

Denk je dat dit iets voor jou is? We horen graag van je! Stuur je motivatie en CV naar Danny Nobel: danny.nobel@globi.nl. Je kunt je reactie insturen tot uiterlijk 22 augustus. Voor vragen over deze vacature kun je bellen naar 030 2270102. De startdatum voor deze functie is 1 oktober.