Vacature

Gastdocenten en workshopbegeleiders

Voor onze Wereldfestivals (= projectdagen internationalisering en wereldburgerschap voor scholieren binnen het VO) zijn we op zoek naar enthousiaste studenten die willen werken als gastdocent en begeleider (op oproepbasis).

Wat we zoeken

Je vindt het leuk om leerlingen te begeleiden op het gebied van wereldburgerschap en culturele diversiteit en schroomt niet om de handen uit de mouwen te steken. Een uitdaging ga je niet uit de weg en je staat vol zelfvertrouwen voor een groep middelbare scholieren om jouw enthousiasme voor verschillende talen en culturen te delen. Je hebt affiniteit met de doelgroep, komt altijd goed voorbereid ten tonele en houdt van werken in een team.

Wat je gaat doen

Ons Wereldfestival is een project waarbij leerlingen een of meerdere dagen aan de slag gaan met internationalisering en wereldburgerschap. Het programma heeft de ontspannen en leuke sfeer van een festival en geeft tegelijkertijd een flinke inhoudelijke stimulans aan de wereldburgerschapsontwikkeling van de leerlingen. Het is jouw taak om samen met collega’s de dag succesvol te laten verlopen en de leerlingen te voorzien van leuke en inhoudelijke gastlessen. Deze lessen verzorg je vaak zelfstandig, dus naast een flinke dosis enthousiasme vergt dit ook het nodige klassenmanagement. Dankzij jou leren de leerlingen spelenderwijs meer over internationalisering en culturele diversiteit en worden ze echte wereldburgers. 

Je werkt volgens een vast lesplan en wordt getraind in de door ons ontwikkelde materialen, maar dankzij het hoge niveau van interactie tijdens onze gastlessen zal elke workshop anders verlopen. Dit vraagt om een flexibele en creatieve aanpak. Daarnaast kun je voor meerdere verschillende lessen en thema’s ingezet worden, zodat je functie leuk en afwisselend blijft. Voorafgaand aan elk Wereldfestival word je uitgebreid gebriefd: deze verplichte bijeenkomst zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de slag kunt. Tijdens het festival zelf zal je regelmatig, naast voor de klas staan, ook bezig zijn met het algemene verloop van de dag.

Wat wij bieden

  • Een uitdagende en afwisselende functie op oproepbasis
  • Een gezellige kick-off samen met collega’s om voorafgaand aan de Wereldfestivals elkaar te leren kennen
  • Een samenwerking op basis van een nul-uren contract of op zzp-basis voor een aantrekkelijk tarief
  • Een reiskostenvergoeding van 19 ct per km, of vergoeding o.b.v. jouw OV-declaratie.

Over Globi

Globi is een expertisecentrum voor internationalisering, wereldburgerschap en interculturele communicatie in onderwijs. Wij bieden training en advies voor zowel beleid als implementatie op het gebied van deze thema’s. Daarnaast focussen wij ons op activiteiten die interculturele vaardigheden en wereldburgerschap stimuleren. Dit doen we voor leerlingen en studenten van het PO tot en met het WO.

 Globi staat voor contact met de wereld met behoud van eigen identiteit. Wij geloven dat alleen authentieke internationalisering, met aandacht voor de lokale context, intercultureel contact, interculturele samenwerking en culturele diversiteit ten goede komt. Ons doel is mensen en organisaties te begeleiden om vanuit zelfvertrouwen, openheid en nieuwsgierigheid interculturele verbindingen en samenwerkingen aan te gaan.

Is dit iets voor jou?

Denk je dat dit iets voor jou is? We horen graag van je! Stuur je motivatie + CV naar onze coördinator Wereldburgerschap Sophie de Weerdt via sophie.deweerdt@globi.nl, zodat we je hopelijk kunnen uitnodigen voor de eerstvolgende kennismakingsmiddag op dinsdag 22 februari. Voor vragen over deze vacature kun je bellen naar 030-2270102.