ga('send', 'pageview');

Uitwisselen met China in beeld (letterlijk)

okt 23, 2018
Karien Verhappen

Oktober is voor ons de maand waarin de meeste groepen leerlingen voor hun uitwisseling de grens over gaan. Een paar van de scholen die via ons uitwisselen met China zijn alweer terug in Nederland, maar anderen zijn nog ondergedompeld in het leven van Xiamen, Beijing en Shanghai. Natuurlijk worden er ook een hoop foto’s uitgewisseld tijdens deze reizen. Die willen we jullie niet onthouden, daarom deze week een ‘fotoblog.’ 

Tijdens een uitwisseling maak je kennis met het Chinese onderwijs en hoe Chinese leerlingen leren. Deze foto is gemaakt op The High School Affiliated to Beijing International Studies.

Xiamen: misschien minder bekend dan Shanghai en Beijing, maar daarom niet minder indrukwekkend.

Groepsfoto bij The Bund, Shanghai: hoort erbij. Op de foto zie je leerlingen van het Carmel College, in uitwisseling met Dongchang High School.

Kalligrafie, en dat gewoon op straat. Weet jij wat er staat? (Het antwoord vind je aan het einde van deze blog).

De menukaart ziet er in China compleet anders uit dan in Nederland (zelfs als je hier bij de Chinees gaat eten). Deze leerling van het Carmel College laat zich niet tegenhouden door het onbekende: proeven maar!

Mooi weer voor een sportdag! Dit is bij Xiamen no. 1 Middle School

Een ‘gewone’ schooldag in Shanghai bij Dongchang High School. Op de achtergrond de ‘flessenopener’ die je eerder al ontdekte op de groepsfoto bij The Bund. Bijzondere plek plek voor een school, toch?

Deze had je nog tegoed: de man op vierde foto schrijft het eerste teken van ‘Nederland’ (荷兰)