Training
Werken met Globitrotter

Ontdek de mogelijkheden van dit educatieve bordspel voor de ontwikkeling van interculturele vaardigheden

Op maat Open inschrijving

Actief werken aan de ontwikkeling van interculturele vaardigheden

In deze training maken docenten kennis met het spel Globi-Trotter en op welke manieren je het in kunt zetten voor internationalisering en wereldburgerschap. Globi-Trotter is een educatief bordspel waarin spelers een reis door de wereld maken en interculturele dilemma’s tegenkomen: meer dan 100 momenten van ‘verwondering’.

Het resultaat na de training

Na deelname aan de training kunnen docenten concrete lesplannen uitwerken met het bordspel als basis en beschikken ze over de handvatten om het spel in een bredere context in te zetten in het curriculum.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Over deze training

Een praktische training om meer uit Globi-Trotter te halen

Geschikt voor
  • Docenten
  • Coördinatoren internationalisering
Kosten

€ 225,- bij open inschrijving

€ 1.550,- per groep
(inclusief lesmaterialen, vrijgesteld van BTW). Vraag een offerte aan.

Duur

3 uur

Aantal deelnemers

Minimaal 5 deelnemers, maximaal 15

Open inschrijving

De train-de-trainer Werken met Globi-Trotter op open inschrijving vindt een paar keer per jaar plaats en omvat 1 dagdeel. Geef hieronder aan voor welke training je je wilt inschrijven.

“Een leuke training en een enthousiaste trainster! Deze training heeft ons geholpen meer uit het Globi-Trotterspel te halen. Globi-Trotter is al een fijne methode om spelenderwijs te werken aan de ontwikkeling van interculturele vaardigheden, maar deze training heeft me doen inzien hoe veelzijdig ik het spel in kan zetten.”

Deelnemer Training Werken met Globi-Trotter

Deltion College

“In deze training ben je zelf spelenderwijs aan het leren over wereldburgerschap en hoe je dit met leerlingen in kan zetten. Zoek je als docent een training om wereldburgerschap op een leuke en interactieve manier aan bod te laten komen in je les? Dan past deze training goed bij je.”

Margriet Dijkstra

Trainster Globi

“Deze training laat je spelenderwijs kennismaken met het spel en tegelijkertijd ook met de theorie en filosofie die erachter zit. Door de opdrachten in het spel word je aan het denken gezet over hoe je zelf zou kunnen of willen reageren in diverse interculturele situaties en merk je dat het belangrijk is om hier met je leerlingen mee aan de slag te gaan. Deelnemers zien meteen mogelijkheden om het spel in de eigen les te integreren.”

Haitske van de Sande

Trainster Globi

Plan een afspraak in

Plan een afspraak in met Noa voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie. Dat kan via een video-gesprek, telefonisch of op locatie.

Interessante kennisartikelen

Hoe je meer uit Globi-Trotter haalt met een train-de-trainer

Globi-Trotter is een bordspel dat je eenvoudig in kunt zetten in de klas om interculturele vaardigheden te stimuleren. Maar wil je de potentie van het…

7 redenen waarom Globi-Trotter niet kan ontbreken in je aanpak op wereldburgerschap

Ken jij Globi-Trotter al? Het educatieve bordspel waarmee leerlingen werken aan hun interculturele vaardigheden? In dit blog noemen we zeven redenen waarom dit spel, en…

Een lesmethode die je als docent veel werk uit handen neemt

Haitske van de Sande is docent Engels en EIO-coördinator (tto) in de onderbouw van de Christelijke scholengemeenschap Walcheren. Ze maakt nu al een aantal jaren gebruik…

Vakspecifieke toepassingen van het Globi-Trotterspel voor interculturele vaardigheden

Vaak spelen klassen Globi-Trotter ter voorbereiding op een uitwisseling of in een internationaliseringsweek. Maar wist je dat Globi-Trotter ook heel geschikt is om in vakspecifieke…

Bekijk alle artikelen