Workshop
Effectief communiceren binnen een cultuurdiverse klas

Stad en platteland, religieus en niet-religieus, oud en jong, migratieachtergrond of generaties lang geboren en getogen in de buurt: cultuur is niet altijd zichtbaar, maar komt in vele vormen en lagen. 

Hoe zorg je ervoor dat iedere student in een cultuurdiverse klas zich gehoord, begrepen én gemotiveerd voelt? Hoe stem je jouw communicatie af op studenten met verschillende culturele achtergronden, zonder je eigen stijl te verliezen?

cultuurdiverse klas

Interactieve workshop

In deze interactieve workshop oefenen we met effectieve communicatie binnen cultuurdiverse klassen. Je leert hoe cultuur doorwerkt in communicatie, hoe misverstanden ontstaan (én voorkomen kunnen worden) en hoe je vanuit verbinding en vertrouwen een veilige leeromgeving creëert.

Wat kun je verwachten?

  • Praktische handvatten om cultuursensitief te communiceren
  • Inzicht in je eigen communicatiestijl én die van je studenten
  • Inspirerende praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • Direct toepasbare tips voor in je eigen klaslokaal

Voor wie?

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor MBO-docenten die willen groeien in hun professionele communicatievaardigheden en écht contact willen maken met hun diverse studentengroep.

Over deze training

Geschikt voor

MBO-docenten

Locatie

Op school (maatwerk)

Duur

2,5 uur

Kosten

€ 1250,- exclusief btw (prijs per groep van maximaal 8 deelnemers). Vraag een offerte aan.

Afspraak maken?

Plan een afspraak in voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie. Dat kan via een video-gesprek, telefonisch of op locatie.

“De wisselwerking met de trainers voelde ontzettend vertrouwd en prettig. Er was een professionele, maar ongedwongen sfeer en er was ruimte voor eigen inbreng. De expertise en prettige houding van beide trainers zorgde voor nieuwsgierigheid en openheid tijdens de werksessies.”

Rembrandt College

Andere trainingen

Interessante kennisartikelen

Zeg docent, hoe zit het met jouw open blik?

Je kunt geen inclusieve school zijn zonder dat je werkt aan de open blik van leerlingen. En je kunt niet inclusief lesgeven als je als…

Van verschillen naar verbinding: over de culturele kloof

Verbinding maken met de andere kant van de wereld was nog nooit zo eenvoudig: met één klik op de knop kunnen we de wereld ontdekken van iemand die aan de andere kant van de aardbol woont. Of de wereld ontdekken van iemand die misschien wel dichtbij woont, maar een heel ander leven leidt. Toch lijkt […]

“Voor gelijke kansen moeten we àlle leerlingen en studenten uitdagen”

Op donderdag 6 april trapt Kennedy Tielman onze inspiratiedag over Superdiversiteit af.  Kennedy Tielman is onderzoeker aan de Wageningen Universiteit en docent en lerarenopleider aan de Fontys University of Applied Sciences in Tilburg. Kennedy concentreert zich met zijn onderzoek op culturele diversiteit, met name in het MBO. Begonnen als scheikundeleraar, nu expert op het gebied […]

Story Circles: methode voor interculturele vaardigheden

Op zoek naar een toegankelijke en tegelijkertijd diepgaande methode om met leerlingen, studenten of collega-docenten te werken aan interculturele competenties? Maak kennis met Story Circles.…

“Docenten hebben elke dag te maken met diversiteit, maar krijgen hier geen onderwijs over.”

Hoe kunnen scholen op institutioneel niveau werken aan multiculturele educatie? En waarom is dat belangrijk? We vragen het Ceren Abacioglu, onderzoeker, gedragswetenschapper en trainer op het gebied van institutionele diversiteit. Zij geeft op onze inspiratiedag op 6 april een workshop over hoe je van je school een inclusieve werk- en leerplek maakt. Maak in dit […]

Bekijk alle artikelen