ga('send', 'pageview');

Wij zijn Globi.

Globi. is specialist op het gebied van intercultureel leren. Wij werken met leerlingen, docenten en instellingen om zowel in de eigen omgeving als in het buitenland aan de slag te gaan interculturele vaardigheden en wereldburgerschap. Het ondersteunen bij het op- en uitbouwen van een duurzame samenwerking met China en India is hier een concrete uiting van. Dit doen wij met veel plezier sinds begin 2012. Hiernaast bieden we trainingen en eigen leermateriaal. Ons kleine team werkt nauw samen met collega’s in Beijing en Bangalore. Ons idee om jongeren al vroeg in contact te brengen met andere landen en culturen, kwam voort uit onze persoonlijke ervaringen met internationalisering. Wij zijn ervan overtuigd dat het opdoen van interculturele ervaringen binnen een internationale, educatieve context een waardevolle basis legt voor de toekomst.

Lisette-Bouten

Rosanne Severs

Algemeen directeur
Rosanne gooit je in het diepe en zorgt er tegelijkertijd voor dat je een uitstekende zwemband om hebt. Nadat ze zelf in o.a. Binnen-Mongolië (China) en Italië studeerde, woonde en werkte, wilde ze het avontuur over de grens ook voor anderen mogelijk maken; op een veilige, beschermde manier en met extra verdieping. Uit die wens is Globi geboren. Rosanne studeerde af in Taal- en cultuurstudies (BA) en Interculturele Communicatie (MA) aan de Universiteit Utrecht, de plek waar ze nu naast haar werk bij Globi trainingen ontwikkelt over interculturele competenties voor de interne staf. Last, but not least: Rosanne is moeder van twee wereldmeiden: Leila en Noor.

mail rosanne.severs@globi.nl

Danny-Nobel

Danny Nobel

Directeur China
Danny is bij ons directeur China. Ieder jaar coördineert hij minimaal 25 uitwisselingen met Chinese scholen, en op kantoor hoor je hem dan ook ook vaker Chinees praten dan Nederlands. Hoe chaotisch de dingen ook dreigen te lopen door grote tijds- en cultuurverschillen: Danny houdt de boel strak onder controle. Na zijn opleiding Sociale Geografie aan de Universiteit Utrecht raakte hij geïnspireerd door China en studeerde nog een aantal jaar verder in Dalian en Xiamen. Hier rondde hij zijn bachelor en master in Sinologie af. Danny is gefascineerd door Chinese steden en verzamelt stiekem Chinese propagandakunst.

mail danny.nobel@globi.nl

Julius Schrijvers

Projectmedewerker Internationalisering China en India
Hoe groot de hectiek ook is, Julius blijft kalm. En dat is fijn wanneer er iets geregeld moet worden met een visum bijvoorbeeld. Of wanneer een uitwisselingsprogramma niet helemaal loopt zoals gepland en er improvisatievermogen aan te pas moet komen. Al jarenlang verzorgt hij de begeleiding van onze uitwisselingen naar China, waardoor hij het reilen en zeilen van de Chinese onderwijswereld kent. Met een onderzoeksmaster Antropologie van de Universiteit van Utrecht op zak brengt hij naast praktische ervaring ook een flinke inhoudelijke basis mee. Naast zijn werk bij Globi zet Julius zijn kwaliteiten graag in voor een stevig potje basketbal. Durf jij het tegen hem op te nemen?

mail julius.schrijvers@globi.nl

Karien Verhappen

Communicatie- en marketingmedewerker
Karien speelt graag met taal. De Nederlandse dan, de Chinese en Indiase is ze (nog) niet machtig. Met haar masters in Communicatiewetenschap en Onderwijskunde en ervaring op het gebied van copywriting versterkt ze het team op het communicatieve en educatieve vlak. Ze is trouwens niet alleen creatief met letters; Karien tekent ook graag. Haar tekenzak gaat daarom steevast mee in de handbagage als ze weer eens op reis gaat.

mail karien.verhappen@globi.nl

Sha Mei (梅莎)

Stagiaire Intercultureel leren
Mei komt uit Shenzhen (China) en volgt momenteel een master programma Science Education and Communication aan de Universiteit van Utrecht. Aarden in Nederland ging voor haar niet over één nacht ijs: Mei ervoer veel interessante, maar ook uitdagende verschillen tussen de Nederlandse en de Chinese cultuur. Inmiddels is ze ook in Nederland ‘thuis’ en wil ze andere Chinese studenten helpen gewend te raken aan het leven in Nederland. Maar wennen aan Nederlands eten is wel wat veel gevraagd…. Voor Mei gaat er niets boven Asian Cuisine!

mail info@globi.nl

Puck Stamps

China-uitwisselingsbegeleider
En of Puck van China houdt! Ze woonde er drie jaar, werkte er als Engels docent en studeerde er Chinees. Met enthousiasme laat ze nu ook anderen met de Chinese cultuur kennismaken. Puck studeerde overigens ook in Nederland: in Nijmegen haalde ze haar diploma’s in Communicatie- en Informatiewetenschappen (BA) en Bedrijfsjournalistiek (MA). Puck wordt blij van het moestuinseizoen en van goed gelukte baksels uit eigen keuken.

mail info@globi.nl

Margriet_Globi

Margriet Dijkstra

 Projectcoördinator India en EUMIND
Margriet ondersteunt Globi in de werkzaamheden voor het Europe Meets India netwerk (EUMIND). Ze zorgt voor de communicatie met de Nederlandse scholen en onderhoudt de contacten met partners in India. Naast haar werk bij Globi is ze docent Engels en coördinator TTO op een Amsterdamse school. Ze gelooft sterk in de waarde van internationale ervaringen. “In het buitenland heeft nog niemand verwachtingen van je en kun je jezelf opnieuw uitvinden”. Zelf gaf ze les in Sri Lanka en deed in Zuid-Afrika onderzoek naar meertaligheid aan de universiteit van Stellenbosch. Tot slot: Margriet wil Harry Potter in minimaal vijf talen lezen. Ze leest nu deel vier in het Spaans.  

mail margriet.dijkstra@globi.nl

Rozemarijn Lamb

Stagiaire en leerlingvertegenwoordiger
Rozemarijn verdiept zich al vanaf haar 11e in de Chinese taal en spreekt het inmiddels op het niveau HSK 2. Ze zit in haar examenjaar van het vwo. In haar nog jonge leven ging ze al twee keer naar China: één keer op uitwisseling met ons naar Xiamen en een keer naar Beijing voor een taalreis. Als ervaringsdeskundige kan ze binnen ons team dus goed het perspectief van leerlingen vertegenwoordigen. Ze heeft nog steeds contact met de mensen die ze in China ontmoette en werkt ook samen met de Chinese ambassade in Nederland. Technologie, kunst, de energie transitie, video editing en coding hebben haar interesse. Omdat Rozemarijn haar examen Chinees al vervroegd heeft afgerond, heeft ze tijd om bij ons stage te lopen. Met haar kwaliteiten is ze een mooie toevoeging op marketing- en communicatie vlak.

mail info@globi.nl

china

China

Rm 518, Annex Building, Sunjoy Mansion
No. 6 Ritan Road Chaoyang District,
100020 Beijing

India

India

No 596, 2nd Cross, 3rd Block,
Koramangala, Bangalore – 560034