Activiteiten over de grens en dichtbij huis

Mobiliteit en internationalisation@home

We organiseren uitwisselingen en wereldstages naar China en India die resoneren bij leerlingen, studenten en docenten. Ook bieden we digitale uitwisselingen en gastlessen, workshops en colleges aan.

Activiteiten waarmee je groeit in wereldburgerschap

Je wilt dat je leerlingen of studenten zich zelfverzekerd voelen in een internationale, interculturele context. Dat ze vaardig zijn om met interculturele situaties en dilemma’s om te gaan, of deze zich nu afspelen in het buitenland of om de hoek. In Globi’s internationaliseringsactiviteiten staat de leerervaring centraal. Zo bieden we uitwisselingen en stages naar China en India. Dichter bij huis? Onze gastlessen en digitale uitwisselingen stellen je in staat in de eigen onderwijsomgeving te werken aan interculturele vaardigheden. Globi ondersteunt onderwijsinstellingen, van het primair onderwijs tot aan het hoger onderwijs, bij het organiseren van activiteiten in het kader van mobiliteit én internationalisation@home.

Internationalisation@home

Je hoeft de grens niet over om andere culturen te ontmoeten en beter te leren begrijpen. Digitale uitwisselingen kunnen leerlingen en studenten uit verschillende culturen op afstand dichterbij elkaar brengen. Ook kun je met gastlessen, gastcolleges en workshops leerlingen en studenten laten werken aan hun intercultureel zelfbewustzijn en interculturele vaardigheden. Bekijk ons aanbod.

Digitale uitwisselingen
Gastlessen en gastcolleges

Mobiliteit

We ondersteunen onderwijsinstellingen, waaronder veel vo-scholen, met uitwisselingen naar China en India. De kern van een uitwisseling bestaat het meedoen in het dagelijks leven van een Chinese scholier of student om zo een andere cultuur van binnenuit te kunnen ervaren. Ook organiseren we wereldstages naar India en China. Ambitieuze leerlingen en studenten maken tijdens een wereldstage kennis met het werkende leven in internationale context.

Uitwisselingen
Wereldstages
Meer weten?

Klaar om een interculturele activiteit te organiseren voor je leerlingen of studenten?

Neem contact op!