Lesmaterialen

Samen de grens over

We ontwikkelen lesmethoden en lesmaterialen omdat leren van andere culturen ook gewoon thuis kan én omdat een interculturele ervaring des te rijker wordt als je je er goed op voorbereidt.

Interculturele methoden en materialen

Onze methoden en materialen maken de complexiteit en diversiteit van de wereld praktisch en toegankelijk. Ze zijn ontworpen voor leerlingen, studenten en onderwijsprofessionals, werken activerend en nodigen uit om snel de diepte in te gaan.

Je kunt ze onder andere inzetten ter voorbereiding op een uitwisseling of wereldstage, maar ook in het kader van ‘internationalisation at home’ of wereldburgerschap.

Globi-Trotter

Wie lost interculturele dilemma’s het beste op, maakt de meeste sociale contacten en voltooit als eerste de reismissie?

Globi-Trotter is een bordspel waarmee je met leerlingen of studenten in de les werkt aan het versterken van interculturele competenties en wereldburgerschap. 

Navigator Internationalisering

Hoe ontwerp je een interculturele leerervaring?

Navigator Internationalisering is een werkmethode waarmee je op een laagdrempelige manier een interculturele ervaring ontwerpt. 

Lees meer
Globi Navigator met kaartjes

Het Wereldwiel

Bepaal jullie visie op internationalisering

Het Wereldwiel is een instrument waarmee coördinatoren, rectoren en docenten in samenwerking een visie op internationalisering vormen of een al bestaande visie toetsen en  aanpassen. 

Lees meer