Werkervaring opdoen in China of India

Wereldstages

Werken aan internationale ambities, beroepsmatige vaardigheden en interculturele competenties: tijdens een wereldstage doen leerlingen het allemaal tegelijkertijd.

Een gala helpen organiseren, onderzoek doen naar handelsrelaties of colleges Nederlands geven: met uitdagende opdrachten bij onze relaties in Beijing en Bangalore doen leerlingen met een wereldstage wereldse werkervaring op.

Ondertussen proeven ze van de lokale cultuur en doen waardevolle kennis over zichzelf op.

Meer weten?

De leerlingen kwamen elke dag enthousiast terug van hun stage met verhalen over de dag en de reis met het openbaar vervoer. Dat was erg mooi, vooral omdat ze hierbij lieten zien hoe ze groeiden in zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Sandra van Werkhoven
Beekdal Lyceum, Arnhem

Bijzondere, educatieve en acht heel gezellige dagen. Vanwege de goede voorbereiding ben ik zelfverzekerd mijn stageweek in gegaan. Natuurlijk was het spannend, ik wist niet precies wat me te wachten stond. Gelukkig verdween dit vrijwel direct na dag één.

Hannah Heijnen
Deelneemster wereldstage Beijing 2018, KSG Apeldoorn

China en India

China was, toen Globi in 2012 begon, een land dat meestal niet op de kaart stond bij scholen. Was er wel draagvlak voor een uitwisseling met deze onbekende bestemming, dan was het organiseren ervan vaak een te grote uitdaging en werd het afgeblazen. Zonde, vonden wij.

Zelf hebben we ervaren hoe bijzonder en leerzaam het is de Chinese cultuur en het Chinese onderwijs van binnenuit te ervaren. We startten daarom met het ondersteunen van scholen hierbij, om zo het uitwisselen met China toegankelijker te maken.

Hetzelfde doen we nu ook met India: net als China een grootmacht met een totaal andere cultuur die voor de internationalisering op Nederlandse onderwijsinstellingen nog een uitdagende keuze is.

Meer weten?

Klaar om jouw leerlingen een onvergetelijke wereldstage te bezorgen?

Neem contact op!