Leren door te ervaren

Uitwisselingen

Educatie en ontwikkeling die grenzen over gaat

Hoe meer je geconfronteerd wordt met uitdagingen en verschillen, hoe meer strategieën je ontwikkelt om hier aandachtig en bewust mee om te gaan. En hoe meer overeenkomsten je zult ontdekken.

Tijdens een internationale uitwisseling leren zowel leerlingen en studenten als docenten om te gaan met de uitdagingen die een samenwerking met een geheel andere cultuur met zich mee brengt. Het resultaat is dat je interculturele competenties ontwikkelt waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Een goede balans

Gedurende onze uitwisselingsprogramma’s en wereldstages bieden we leerlingen én docenten een gevarieerd en uitgebalanceerd programma.

Leerzaam

Leerlingen en studenten werken niet alleen aan hun talenknobbel, maar ontwikkelingen ook interculturele competenties die een leven lang meegaan.

Cultureel

Tijdens een uitwisseling leer je een cultuur van binnenuit kennen. Dat zorgt voor uitdagingen en leermomenten over zowel de andere, als de eigen cultuur.

Sociaal

Er is voldoende ruimte voor groepsactiviteiten en ontspanning. Ook zorgt het verblijven bij een gastgezin voor een extra sociale dimensie in de ervaring.

Nog niet overtuigd?

6 redenen om uit te wisselen met China

Download de gratis brochure

Zien en beleven

Kies je als onderwijsinstelling voor een uitwisseling, dan bied je leerlingen, studenten én docenten echte, lokale ervaringen aan. Een leerling of student draait voor een week mee aan het onderwijsprogramma van de lokale partnerschool en woont bij een Chinese of Indiase leeftijdsgenoot in huis. Niet alleen zien, maar ook beleven: dat is het unieke aan een uitwisseling.

Leren van elkaar

Andersom beleven de buitenlandse buddy’s in Nederland hoe het is om hier te leven en studeren. Door onderdeel te zijn van het dagelijkse leven proeven de leerlingen de cultuur van binnenuit. Met activiteiten en projecten waarin we interactie flink stimuleren, versterken leerlingen bewust en onbewust interculturele competenties zoals flexibel zijn, je oordeel kunnen relativeren en nieuwsgierig zijn.

We hebben inmiddels al

412

Uitwisselingen met China en India georganiseerd

We werken met

106

Chinese en Indiase scholen in ons netwerk

Over the years, the preparation, feedback and evaluation that Globi has provided, has ensured that each year the exchange is an improved experience. Not only in the visit to Beijing, but in the return visit to Haren as well.

Mike Weston
International School Groningen (onderdeel Maartenscollege)

This experience enriched me and widened my horizon. In the future I’ll make great efforts to get more knowledge beyond textbooks. I hope one day, I can see the Dutch buddies again.

Li Shuaicong
Leerling van de Chinese partnerschool van het Rijnlands Lyceum Wassenaar

Bekijk de brochures over onze uitwisselingen met China en India:

China en India

China was, toen Globi in 2012 begon, een land dat meestal niet op de kaart stond bij scholen. Was er wel draagvlak voor een uitwisseling met deze onbekende bestemming, dan was het organiseren ervan vaak een te grote uitdaging en werd het afgeblazen. Zonde, vonden wij.

Zelf hebben we ervaren hoe bijzonder en leerzaam het is de Chinese cultuur en het Chinese onderwijs van binnenuit te ervaren. We startten daarom met het ondersteunen van scholen hierbij, om zo het uitwisselen met China toegankelijker te maken.

Hetzelfde doen we nu ook met India: net als China een grootmacht met een totaal andere cultuur die voor de internationalisering op Nederlandse onderwijsinstellingen nog een uitdagende keuze is.

Meer weten?

Klaar om jouw leerlingen een onvergetelijke uitwisseling te bezorgen?

Neem contact op!