AziëChinaInterculturele inspiratie

Chinese humor in tijden van nood: creatief met mondkapjes

By 2020-04-07 No Comments

Humor als medicijn in tijden van nood, paniek of onrust is (geruststellend genoeg) een internationaal fenomeen. In Westerse ogen komen Chinezen vaak wat streng en humorloos over, maar niets is minder waar. Uiteraard is Chinese humor wel anders dan de onze. Grove grappen worden niet gemaakt, er wordt nooit de draak gestoken met nationale symbolen en Chinezen denken over grappen over (situaties in) China hetzelfde als wij over grappen over onze ouders: zelf mag je ze wel maken, maar als een ander het doet steekt het.

We kunnen wel wat afleiding gebruiken

Eerder schreven we al dit blog met een kleine greep uit de humoristische filmpjes en foto’s die ten tijde van de piek van het coronavirus op Wechat (Chinese Whatsapp) verschenen om elkaar onderling wat ‘comic relief’ te bezorgen. Nu ook in Nederland de situatie nijpend is geworden kunnen wij wel wat extra afleiding gebruiken. Daarom hebben we nog een keer WeChat afgespeurd op zoek naar de lolligste mondkapjesfoto’s. 

Horrormaskers 

In ons eerdere blog deelden we al een foto van een man die van een halve sinaasappel een mondkapje had gemaakt. Meer etenswaren lenen zich voor gezichtsbescherming, met name sla- en koolbladeren. 

   

Wij vinden deze groentemaskers behoorlijk angstaanjagend en het zou ons niet verbazen als de komende jaren in een nieuwe Hollywood horrorfranchise een koolblad-killer zou opduiken. 

Grappige kapjes

Mondkapjes zijn meestal wit of blauw, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt er iets lolligs op tekenen of afdrukken.

   

Extra bescherming

In het nieuws waren er verschillende berichten over Chinese mondkapjes die niet goed zouden afsluiten of nog teveel deeltjes zouden doorlaten. Daar heeft deze Chinese dame een heel simpele oplossing voor: 

Dierenkapjes

En omdat dierenfoto’s het altijd goed doen sluiten we af met deze katten: