Breng internationalisering naar een hoger niveau
Een integrale kijk op internationalisering
In dit adviestraject…
Bepalen we welke vorm van internationalisering aansluit bij het onderwijs van de school. Elke school heeft een eigen identiteit en leerlingenpopulatie en vervult een specifieke rol binnen de gemeenschap. Daar hoort een specifieke aanpak op internationalisering bij. Samen stellen we een visie op waar de school op voort kan bouwen. En we adviseren over welke stappen je kunt nemen tot een sterke leerlijn internationalisering te komen.
Na dit adviestraject…
Heb je een basis liggen voor een breed gedragen leerlijn internationalisering. Of heb je alle bestaande activiteiten samengevoegd tot één geheel, zowel in beleid als in praktijk. De gecreëerde leerlijn sluit aan bij de identiteit en visie van de school en wordt ondersteund vanuit verschillende vakinhoudelijke hoeken en netwerken.
Voor ervaren scholen bieden we een ‘compacte versie’ van het adviestraject aan.
Waarom een doorlopende leerlijn internationalisering nodig is
Kinderen en jongeren in Nederland ontwikkelen zich in een internationale omgeving. Ze komen in contact met leeftijdsgenootjes uit andere landen en culturen, leren Engels door games te spelen en televisie te kijken en halen informatie uit internationale bronnen. Hoe kan het onderwijs leerlingen en studenten goed voorbereiden op deze mondiale samenleving?
Globi's visie en fundament
Globi begeleidt vo-scholen in het vinden van een eigen antwoord op de vraag waarom een doorlopende leerlijn internationalisering van toegevoegde waarde is. We ondersteunen bij de ontwikkeling van een doordachte visie en aanpak en het integreren van internationalisering in het schoolbeleid. Meer weten over onze visie en ons theoretisch fundament?
Dit traject bestaat uit 4 fasen
Oriëntatie en inventarisatie
Onderzoek en uitvoering
Afstemming en advies
Evaluatie en voortzetting
Voor scholen ervaren in wereldburgerschap en internationalisering bieden we een compact adviestraject aan tegen een gereduceerd tarief. In dat geval doorloop je fasen 1 t/m 3 en voer je fase 4 zelfstandig uit. Wil je overleggen over wat voor jullie de beste optie is, een compact of volledig traject?
Onze methoden
In het adviestraject maken we gebruik van verschillende werkmethoden waarmee je als school het beleid en de praktijk van internationalisering professionaliseert. De trajectfasen bestaan uit: inventarisatie en onderzoek; realisatie en implementatie; afstemming en reflectie. We werken met actieve methoden voor het ontwikkelen van een eigen visie en het implementeren van een doorlopende leerlijn.
Het vormen van een eigen visie en aanpak op internationalisering binnen jullie school.
Inzicht in de (interculturele) leeropbrengsten per internationaliseringsactiviteit.
Het reflecteren op en verbeteren van het internationaliseringsaanbod – en beleid.

Waarom scholen voor dit adviestraject kiezen
- Internationalisering omvormen van ‘losstaande’ activiteiten naar een integrale leerlijn met bijpassende internationaliseringsactivitei
ten - Het creëren van een (school)breedgedragen visie op wereldburgerschap en internationalisering
- Het ontwikkelen van een internationaliseringscurriculu
m dat past bij de specifieke kenmerken van de school - Het op één lijn brengen van visie, keurmerken, activiteiten en individueel enthousiasme van de betrokkenen op school
- Het vergroten van het draagvlak voor internationalisering in onderwijs
Meer over dit adviestraject
Voor:
- Scholen die willen starten met internationalisering
- Scholen die op zoek zijn naar meer verdieping en een integrale ‘leerlijn’ in hun bestaande internationaliseringsbeleid
Het traject bestaat uit:
- 6 tot 8 bezoeken (gemiddeld) aan jullie school
- sessies en gesprekken met management, coördinatoren, teamleiders en vaksecties
- het meeschrijven aan jullie beleidsplan
- het geven van advies bij subsidieaanvragen