Interculturele professionalisering in het onderwijs

Advies en training

Ons professionaliseringsaanbod is erop gericht de juiste handvatten te bieden om internationaliserings- en intercultureel onderwijs in te bedden in het curriculum.

Interculturele educatie die ertoe doet

Op zoek naar manieren om internationalisering te verstevigen of wereldburgerschap vorm te geven? Wil je werken met begrippen als cultuur, diversiteit en identiteit en deze toegankelijk maken voor jouw leerlingen, studenten of team? Of wil je ze stimuleren om zich zelfverzekerd te voelen in een interculturele omgeving? Bij Globi vind je de expertise waarmee je internationalisering en wereldburgerschap in het onderwijs kunt professionaliseren.

Professionaliseringsaanbod

Werk je in het voortgezet of hoger onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor adviestrajecten, workshops en trainingen op het gebied van internationalisering en wereldburgerschap. Heb je een specifieke vraag, maar ben je niet op zoek naar een workshop of training? Ook dan kun je bij ons terecht; als partner in internationalisering denken we graag met je mee. Voor al het advies en alle workshops en trainingen geldt dat ze op jullie unieke behoefte worden afgesteld.

Voor het hoger onderwijs

Wij ondersteunen het hoger onderwijs, hbo en wo, met de volgende workshops en trainingen.

Methoden en materialen

In onze adviestrajecten, workshops en trainingen maken we gebruik van verschillende methoden en materialen. Wil je geen programma volgen, maar zelf meteen met onze methoden en materialen aan de slag? Dat kan, we hebben ze zo ontworpen dat je er zelfstandig mee kunt werken. De methoden, de wereldwijzer, de navigator en Globi-Trotter, maken de complexiteit en diversiteit van de wereld praktisch en toegankelijk. Ze werken activerend en nodigen uit om snel de diepte in te gaan.

Wereldwijzer

Bepaal jullie visie op internationalisering

De Wereldwijzer is een instrument waarmee coördinatoren, rectoren en docenten  een visie op internationalisering vormen of een al bestaande visie aanpassen.

Navigator

Hoe ontwerp je een interculturele leerervaring?

Navigator Internationalisering is een werkmethode waarmee je inzicht krijgt in de (interculturele) leeropbrengsten van internationaliseringsactiviteiten.

Globi-Trotter

Wie lost interculturele dilemma’s het beste op?

Globi-Trotter is een bordspel waarmee je met leerlingen of studenten in de les werkt aan het versterken van interculturele competenties en wereldburgerschap.

Onze kennispartners

Samen weet je meer dan alleen! Daarom werken wij met partners die ook werkzaam zijn op het gebied van internationalisering, wereldburgerschap en interculturaliteit. We delen onze kennis en vermenigvuldigen zo onze expertise, om deze daarna weer in te zetten voor jullie vraag of behoefte.

Meer weten?

Professionaliseren op het gebied van internationalisering en wereldburgerschap?

Neem contact op!